Experientele atletilor nostri

Seven Sport Club cucereste Oradea. Rezultate exceptionale pentru colegii nostri la X-Man Romania

publicat pe 14 iunie 2017, 14:45:32

Seven Sport Club a reuşit să obţină două rezultate excepţionale la concursurile de triatlon pe distanţă lungă desfăşurate în cadrul X-Man România, competiţie ce a avut loc la Oradea, sâmbătă, 9 iunie 2017.
Andrei Dudu şi-a apărat titlul de campion naţional la triatlon pe distanțe lungi şi a trecut primul linia de finish după 9:50:07, obţinând totodată un record personal pe distanţa Ironman.
Mihai Vigariu a obţinut locul 2 pe distanţa Half Ironman, reuşind să treacă linia de finish după 4:41:50.
Am avut şi colegi care au debutat cu succes într-o competiţie de triatlon pe distanţă lungă. Marian Toader, aflat la primul său Half Ironman, a reuşit să se claseze pe locul 21 la nivel general, din 91 de concurenţi care au trecut linia de finish. Bogdan Zurbagiu s-a aflat şi el la primul său concurs pe distanţe lungi, reuşind să se claseze pe locul 56. El a fost unul dintre cei mai buni înotători ai concursului şi a ieşit din apă după 29:32.

citeste mai departe


Rezultat extraordinar pentru Andrei Dudu, locul 10 la Ocean Lava Muntenegru

publicat pe 19 mai 2017, 11:58:45

Colegul nostru Andrei Dudu a reuşit o performanţă extraordinară la Ocean Lava Muntenegru, concurs de Half Ironman la care a luat parte în data de 14 mai: locul 10 în clasamentul general!

Pe lângă această performanţă, Andrei a reuşit să obţină şi un record personal pe distanţa Half Ironman, reuşind să treacă linia de sosire după 4:27:33.
“Am avut un timp bun, neaşteptat de bun. E un record personal într-o cursă în care toate probele mi-au mers bine.

citeste mai departe


Semimaratonul Bucureşti: ce e de făcut în ultimele 48 de ore

publicat pe 12 mai 2017, 19:37:11

Duminică va avea loc Semimaratonul Bucureşti, la care vor participa şi o parte dintre sportivii noştri. Pentru ei, dar nu numai, avem câteva sfaturi practice despre ce e bine şi ce nu e bine să facem în ultimele 48 de ore dinaintea evenimentului.
Am stat de vorbă pentru asta cu specialistul nostru în alergare, Paraschiv Eftimie.

citeste mai departe


Podium pentru Seven Sport Club la Campionatul Sud Est European de Duatlon

publicat pe 26 aprilie 2017, 13:52:21

Trei dintre colegii noştri au participat cu succes la concursul de duatlon de la Buftea, sâmbătă, 22 aprilie, în cadrul unei competiţii care anul acesta a fost în premieră Campionat Sud-Est European.
Marina Oprea a reuşit să treacă a treia linia de finish, la categoria Elite, ce a fost câştigată de multipla campioană la duatlon şi triatlon Antoanela Manac.
Mihai Vigariu s-a clasat pe locul cinci, tot la categoria Elite, câştigată de către Ciprian Bălănescu.
Georgeta Petrescu, care s-a aflat la prima ei participare într-un concurs de duatlon, a participat la categoria Amatori, unde s-a clasat pe locul 9 la nivel general şi pe locul 5 la categoria ei de vârstă.

citeste mai departe


Valentin Georgescu, preşedinte Seven Sport Club: “Peste 15 ani tot aici vom fi, cu sediu şi cu bază de pregătire”

publicat de Emilian Nedelcu, pe 4 aprilie 2017, 11:06:11

Seven Sport Club a luat naştere datorită entuziasmului unui om care a reuşit să închege în jurul lui un nucleu puternic de sportivi, atât amatori cât şi profesionişti, dar şi pe cel mai bun antrenor de triatlon din România, Flabio Carmona.
Numele său este Valentin Georgescu, are la bază meseria de inginer, este un om al cifrelor, raţional, cumpătat, calculat, dar vrăjit de un sport de care pur şi simplu s-a îndrăgostit: triatlonul.
Valentin Georgescu a pus bazele Seven Sport Club, împreună cu Flabio Carmona, într-un moment în care şi-a dat seama că foarte mulţi sportivi amatori de triatlon se antrenează după ureche, după informaţii de pe Internet, din surse prea puţin credibile şi netestate. A intuit că aici există o nişă, o piaţă de viitor.

citeste mai departe


Paul Manole: ”Sportul nu este un scop în sine, ci mă ajută să am o viață de calitate”

publicat de Emilian Nedelcu, pe 26 martie 2017, 23:57:11

În urmă cu câțiva ani, una dintre cele mai mari plăceri ale lui Paul Manole (37 ani), era să mănânce. A fost o plăcere ”nevinovată” până în momentul în care a realizat că cele 90 de kilograme la care ajunsese aveau curând să se transforme într-o sută, dacă nu lua măsuri imediate.
”Aveam o viață nesănătoasă și la un moment dat am zis să schimb ceva, am vrut ceva holistic, care să includă și o latură spirituală”, ne-a spus el.

citeste mai departe


Andrei Dudu, de la 120 kg la titlul de campion national la triatlon pe distanta lunga - Ironman

publicat de Emilian Nedelcu, pe 14 martie 2017, 22:00:51

Andrei Dudu (37 ani) este campionul național al României la triatlon pe distanță lungă (3,8 km înot, 180 km ciclism și 42 km alergare), performanță pe care a obținut-o în 2016, pe 25 iunie, la Oradea. A concurat pe o vreme caniculară, dar a reușit să treacă linia de finish primul dintre români, după 10h17min35s.
Se antrena deja de opt luni cu Seven Sport Club, iar rezultatele s-au văzut cât se poate de clar. Andrei a obținut nu doar titlul de campion național, ci o îmbunătățire considerabilă a timpului din acest concurs. În 2015, când se clasase pe locul trei, trecuse linia de finish după 11h9min.
Andrei Dudu nu este sportiv profesionist, are job full time, la care se adaugă și jobul de tătic al unui băiețel de șapte ani, Matei, care îi calcă pe urme, face deja înot, baschet și șah, dar nici schiurile nu-i sunt străine, pentru că a făcut cunoștință cu pârtia încă de la vârsta de doi ani. Lui Andrei nu i-a fost ușor să ajungă până aici. Inițial, planul nu era să ajungă campion național la triatlon, ci să slăbească.

citeste mai departe


Adriana Istrate, de la ”nu am făcut sport în viața mea”, la record mondial

publicat de Emilian Nedelcu, pe 5 martie 2017, 23:08:59

Povestea Adrianei Istrate ar putea fi transpusă într-un scenariu de film hollywoodian, cu potențial de box office. Trecuse de 30 de ani, viața ei era lipsită de sens, muncea deseori peste program și intrase într-un vârtej al monotoniei.
A avut însă o revelație la momentul potrivit. S-a întâmplat în cadrul unei prezentări despre vitalitate, energie și despre schimbări pe care le putem face în plan personal. A luat pe loc decizia: ”din acest moment, voi alerga!”.
A început de la zero și a ajuns la 42 km fără antrenor, fără antrenament specific, folosindu-se doar de informațiile descoperite pe Internet.
A urmat ceva incredibil: Adriana a alergat șapte maratoane și șapte ultramaratoane pe toate cele șapte continente, în mai puțin de 10 luni, stabilind astfel un record mondial. Maratonul din Antarctica, de 100 km, a fost prima competiție din cadrul acestei impresionante serii.
S-a oprit aici? Nu! A făcut cunoștință cu triatlonul. citeste mai departe


Flabio Carmona: "Dacă vrei să fii profesionist trebuie să îi dedici sportului foarte, foarte mult timp"

publicat de Emilian Nedelcu, pe 25 februarie 2017, 10:39:24

Continuăm interviul pe care i l-am luat lui Flabio Carmona cu partea a doua și ultima. În articolul precedent, am aflat detalii despre cum și-a construit Flabio cariera de antrenor, unul dintre cei mai apreciați de altfel, având în vedere că a antrenat mai bine de 10 ani lotul național de triatlon din Cuba.
[...] “Niciunul dintre sportivii profesioniști cu care am colaborat în România nu a lucrat cu mine pe termen lung”, spune Flabio.
”Când vrei să lucrezi pe termen lung trebuie să înțelegi că trebuie să fii foarte serios”, spune el. ”Dacă vrei să ajungi sportiv profesionist trebuie să îți dedici sportului foarte, foarte mult timp. În acest caz sunt și eu disponibil să petrec mult timp cu tine, dacă văd ceva în tine. Altfel, e o pierdere de timp”.

citeste mai departe


Cum a ajuns Flabio Carmona antrenorul lotului național de triatlon din Cuba

publicat de Emilian Nedelcu, pe 13 februarie 2017, 21:39:17

Este greu să găsești vreun triatlonist român care să nu fi auzit despre antrenorul cubanez Flabio Carmona. A venit pentru prima oară în România în 2012, la invitația bunului să prieten Cristian Răchitan, un cunoscut doctor osteopat, cu care am avut deja plăcerea să stăm de vorbă.

A acceptat invitația acestuia mai mult din curiozitate, de România știa doar că fusese singura țară comunistă din blocul estic care participase la Jocurile Olimpice de la Los Angeles. Biletul cumpărat de Cristian Răchitan era dus/întors, Flabio avea trei luni la dispoziție să se hotărască dacă-i place țara noastră și vrea să lucreze aici.

Din fericire, a reușit să-și găsească un drum la noi, demonstrând că este unul dintre cei mai buni antrenori de triatlon din România, printre sportivii antrenați de el numărându-se Ciprian Bălănescu, Mihai Baractaru, Alex Diaconu, Andreea Bălan sau Antoanela Manac. citeste mai departe


Secretul sportivului care nu se accidentează

publicat de Emilian Nedelcu, pe 02 februarie 2017, 20:36:21

Mai devreme sau mai târziu, orice sportiv amator, și să nu-i excludem totuși nici pe cei profesioniști, se cofruntă cu o accidentare. În triatlon riscul este mai ridicat, pentru că este un sport compus din trei tipuri de activități diferite, fiecare cu particularitățile ei, fiecare cu problemele ei.

Nu există o soluție universală care să ne ferească de accidentări, dar putem acționa preventiv, astfel încât să ne confruntăm cu cât mai puține accidentări de-a lungul carierei noastre sportive.

Am stat de vorbă cu doctorul Cristian Răchitan, medic osteopat, care ne-a împărtăși câteva principii de bază care să ne ferească de accidentări atunci când facem sport.citeste mai departe


Antrenament în afara sezonului - 5 reguli pentru triatlonisti

publicat de Emilian Nedelcu, pe 24 ianuarie 2017, 14:19:53

Mai sunt aproximativ trei luni până când începe sezonul competițional de triatlon, dacă nu punem la socoteală și concursul de la Izvorani, din luna februarie. E timp suficient pentru a te pune la punct cu adaptarea și revenirea la forma pe care ai avut-o sezonul trecut, însă trebuie să ții cont de câteva reguli de bază.

citeste mai departe


Antrenamentele din 2016 in cifre si rezultatul generat

de Mihai Vigariu, publicat pe 31 Decembrie 2016, 00:09:49

Am facut o analiza rapida a antrenamentelor din anul 2016, cu ajutorul software-urilor TrainingPeaks si WKO4.

Chiar daca anumite activitati nu pot fi monitorizate foarte exact, cum ar fi inotul, toate datele centralizate si interpretate ofera o imagine destul de clara asupra antrenamentelor pe care le-am facut in anul 2016 (si rezultatul la concursuri generat de aceste antrenamente).citeste mai departe


#teamSeven 2016

de Ana-Maria Olaru, publicat pe 22 Decembrie 2016, 20:47:15

Am ajuns la finalul unui an extrem de plin atat de munca cat si de reusite.
La inceputul anului 2016, in #teamSeven erau aproape 30 de membrii iar la final de an am ajuns la 59. O echipa mare si pasionata de care suntem extrem de mandri!
Rezultatele nu s-au lasat asteptate: 30 de medalii ( Locul 1 - 12, Locul 2 - 10, Locul 3 - 8) la competitii de triathlon, alergare si inot. citeste mai departePrimul podium la o competitie internationala de Ironman 70.3

de Mihai Vigariu, publicat pe 14 Decembrie 2016, 21:10:51

Ironman 70.3 Bahrain 2016 va ramane in amintirea mea drept prima cursa cu executia cea mai buna, care mi-a adus primul podium in circuitul Ironman, cursele de half Ironman. Ceea ce parea initial sa fie un traseu foarte rapid, pretabil pentru un personal best, s-a transformat ulterior intr-un traseu rapid cu vant foarte puternic, unde a trebuit sa trag chiar si pentru un timp de 4 ore 24 minute. Aceasta este a doua editie a cursei de Ironman 70.3 Bahrain (practic s-a mai organizat de catre Ironman in anul 2015), si a mai fost o editie in anul 2014, organizata de catre Challenge. In aceasta perioada in Bahrain este iarna, si temperatura aerului a fost undeva la 24 grade, iar temperatura apei 21 grade; problema este cu umiditatea care este undeva intre 75 – 80%. citeste mai departe